Her finner du den beste pizzaen i Oslo

Her finner du den beste pizzaen i Oslo
4.7 (24 stemmer)

Jeg elsker pizza, og tenkte i dette innlegget å gi deg en guide til det jeg mener er beste pizza i Oslo. Nå skal det sies at jeg ikke har spist på absolutt alle pizzarestauranter i Oslo, men jeg er over gjennomsnittet glad i mat – og spesielt i pizza, så jeg vil tørre å påstå at jeg har god oversikt over hvilke steder i Oslo som har den beste pizzaen og som er verdt et besøk.

Før vi går videre må jeg innrømme at jeg er en stor fan av italiensk pizza stekt i steinovn. Jeg er faktisk så heldig at jeg har en god venn med steinovn i hagen, og pizzaen får en helt fantastisk smak. Selv om bunnen og fyllet kan være av den enklere sorten, gir en vedfyrt steinovn en særegen smak som lite kan slå.

Villa Paradisio – ekte italiensk pizza i Oslo

Villa Paradisio er kanskje det stedet flest nevner når man spør noen om hvor man får den beste pizzaen i Oslo. Restaurantkjeden ble grunnlagt av Jan Vardøen, som står bak flere restauranter og barer på Grünerløkka – som blant annet Night Hawk Diner.

Villa Paradisio baker sin pizza i en vedfyrt steinovn, og pizzaen er helt fantastisk. Dette er min soleklare favorittpizza i Oslo. Stemningen i restauranten på Olaf Ryes plass er det også lite som slår. Det er alltid kø, som om du ikke har bestilt bord må du belage deg på å stå og vente litt – men pizzaen er vel verdt ventetiden! Nå har faktisk Villa Paradisio blitt en kjede, og skal åpne flere restauranter i Norge. Dette er gode nyheter – hele Norge fortjener å smake den fantastiske pizzaen som blir servert her!

Min anbefaling: Napoletana – med tomat, fersk mozzarella, oliven, marinert ansjos, kapers & oregano. For 154 kroner er denne italienske klassikeren intet annet enn et kupp – og det er ikke mange steder i Oslo man får en god ansjos-pizza.

Lofthus Samvirkerlag – kjent for sin reinsdyrpizza

Lofthus Samvirkerlag er en pizzakjede som er en del av Åpent Bakeri, med fem avdelinger i Oslo – på Torshov, Tranen (Alexander Kiellands plass), Holtet, Kunstnernes hus og Damplassen. Selv har jeg spist på Torshov og på Tranen.

Se også:  Hvordan er maten på danskebåten?

Ikke alle restaurantene deres har steinovner, men pizzaene deres smaker likevel fortreffelig. Den største forskjellen fra Villa Paradisio er at Lofthus Samvirkerlag lager mer eksperimentelle pizzaer. Deres pizza med reinsdyrcarpaccio er allerede en klassiker. Menyene varierer litt, men man finner alt fra potet/løyrom kombinasjoner til klassikere som ‘Nduja.

Min anbefaling: Reinsdyr – med carpaccio av rein fra Røros, granateple, rosmarin og rødløk. Kobinasjonen av reinsdyrcarpaccio og granateplefrø som eksploderer i munnen er fantastisk.

Restaurant Teatro – god pizza midt i Oslo sentrum

Teatro ligger midt i Oslo sentrum ved Spikersuppa, og kan være vanskelig å spotte fra gata – men er absolutt verdt et besøk. Det er stjernekokken Ole Jonny Eikefjord som driver restauranten, og her får du både klassiske italienske pizzaer og nye nordiske vrier.

Lokalene er flott innredet, og passer både til selskaper og «after work». Det er mulig med en pizza sharing menu, hvor man får servert forskjellige pizzaer helt til man blir mett for 250 kroner per person. Siden prisen på en porsjonspizza ligger på 150 – 200 kroner de fleste andre steder, er dette i høyeste laget, men om man er skikkelig sulten klarer man nok å «gå i pluss». Pizzaene på Teatro koster i snitt litt mer enn de andre pizzaene i Oslo jeg nevner i denne uhøytidelige anmeldelsen.

Se også:  Mat og trening

Min anbefaling: Løyrom – med blomkol og dill.

Olivia – et trygt pizzavalg i Oslo

Mens Villa Paraidisio og Lofthus Samvirkerlag er steder selv de største foodies oppsøker, er Olivia mer å regne som en turist/pengemaskin. De har restauranter i populære turiststrøk i Oslo som Aker Brygge, Tjuvholmen og Hegdehaugsveien, og klientellet på dagtid er alt fra venner som samles for en lunch, til turister som tilfeldigvis har ramlet innom. På kveldstid er publikummet ofte av den yngre garde, som gjerne skal ut på byen etterpå.

Mange mener kanskje at komersielle Olivia ikke hører hjemme på en liste som denne – men pizzaen deres er absolutt godkjent, og et godt alternativ dersom man befinner seg nærheten. Det er dog ikke en pizza jeg ville tatt en omvei for. Lokalene er hyggelige og maten smaker godt – det er nok derfor restaurantkonseptet har vært en vanvittig suksess for de tre venninnene som startet det hele, og senere solgte konseptet til oppkjøpsfondet Herkules.

Pizzaen deres er ikke steinovnsbakt, og får derfor ikke den karakteristiske smaken – men som som sagt smaker den godt.

Min anbefaling: Al Carpaccio – med mozzarella, parmesan, tynne skiver rå indrefilet, ruccola, pinjekjerner og sitron. En skikkelig digg pizza med hvit saus!

Hells Kitchen – djevelsk god pizza i Oslo

Hells Kitchen har eksistert «en evighet» – og jeg tror menyen har vært den samme helt siden de åpnet. Bak restauranten står David Gurrik som blant annet også driver den japanske restauranten Izakaya i St. Olavs gate.

Se også:  3 Sjokolader som er perfekte til gambling og spill

Hells Kitchen er uformelt og interiøret begynner å bli slitt. Klientellet er som regel vennegjenger som er ute etter en pizza og noen pils etter jobb.

Pizzaene på Hells Kitchen er gode, men ikke steinovnsbakt. Likevel verdt et besøk om man vil ha gode pizzaer til en bra pris.

Caminito Café og Pizzeria – Oslos minste pizzarestaurant?

Caminito ligger på Torshov, og må være byens minste pizzarestaurant. Det er noen få bord inne, og noen bord ute om sommeren (som dessverre er i skyggen).

Pizzaene til Caminito er gode, og det at cafeen er så liten gir en helt spesiell opplevelse. Det føles nesten som man er på besøk hjemme hos noen!

På menyen finner man hovedsakelig tradisjonelle pizzaer med tomatsaus. Stedet har ikke steinovn, men det er likevel en pizza jeg trygt kan anbefale!

Il Parmigano – takawaypizza med steinovn i Oslo

Il Parmigano er kanskje en outsider. Pizzaene har noe varierende kvalitet, men de hører med på denne listen ettersom de gjør ting ordentlig og installerer vedførte steinovner i sine takeaway-restauranter.

Foreløpig finnes Il Parmigano på Bjølsen og Aleksander Kiellands plass. Du kan bestille på nettsidene deres og via Foodora.

Min personlige mening er at pizzaene til Il Parmigano ikke er på samme nivå som Villa Paradisio og Lofthus sine – men de er absolutt gode. Som takeaway fungerer de utmerket, og du får mye pizza for pengene.

De har dessverre ingen bilder på sin Instagramkonto, og jeg finner heller ingen med hashtagen deres – det blir derfor ingen bilder av pizzaene deres.