Billige middagsoppskrifter

Dagens situasjon er ulikt alt annet jeg kan huske. De felste av oss sitter i en eller annen form for karantene, enten frivillig eller ufrivillig.

Mange har blitt permittert, bedrifter går konkurs og arbeidsledigheten har skutt i været.

Regjeringen prøver å komme med redningspakker, men allerede i dag har noen merket krisen på lommeboka, spesielt eiere av mindre bedrifter.

Til E24 forteller paret bak Victors Vinbar at de allerede lever på kredittkort. Og det blir spennende å se hvor stor økningen i forbrukslån blir i denne perioden.

Uansett – i denne artikkelen tenkte jeg å samle noen oppskrifter på billig middagsmat!

Her er noen gode tips:

15 middager for under 70 kr

Bloggen Mat fra bunnen (som også har en stor Facebookgruppe) har laget en liste med 15 middager for under 70 kroner for en familie på 4 her! Der finner du alt fra pølseretter, fiskegrateng, supper, koteletter og masse annet godt!

Se også:  5 noe uvanlige barer å besøke i Paris under Tour de France

10 billige og lettvinte studentmiddager

Studenter er vant til å leve billig. Her har Frutimian samlet 10 billige middager i en liste – men oppskriftene er for 4 personer, med andre ord er de tilpasset familier og ikke studenter. Genialt! Her finner du pasta, gratenger, supper, omeletter og pizza!

Matprat sin reste- og studentmat guide!

En lur måte å få ned forbruket sitt på, er å bruke opp alle rester. Ha noen «tøm kjøleskapet» middager i ny og nye, hvor du sørger for å bruke opp alle rester du har liggende. I denne artikkelen har Matprat samlet flere gode tips i tillegg til masse oppskrifter!

Generelle tips

I tillegg til oppskriftene over, tenkte jeg det kunne være greit å komme med noen generelle tips på hvordan man kan spare penger på mat.

#1 Lag store porsjoner: det å lage store porsjoner gjør ikke bare livet enklere, det gjør det også billigere! Grunnen til dette er at mat som regel blir billigere når man kjøper store pakninger (familiepakninger). Så selv om du er singel og bor alene, bør du lage store porsjoner og fryse ned. Du sparer også enormt mye tid på dette. Bare tenk: det å koke 10 kg poteter tar like lang tid som å koke 500 gram poteter.

Se også:  80-tallsmaten vi aldri kommer til å glemme

#2 Bruk rester: du har garantert noen rester av mat i kjøleskapet eller fryseren. Kanskje du har noen halvslappe gulrøtter, stangselleri eller spinatblader? Sleng det oppi en tomatsaus, og frys sausen i porsjonspakninger! Har du gammelt brød? Lag noen digge krutonger i stedet for å kaste det, eller bruk det i supper. Pastarester? Samle de i en krukke og bruk dem neste gang du lager tomatsuppe eller en annen suppe med pasta. Osterester? Legg dem i en pose og frys ned. Neste gang du skal lage pizza så putter du alle restene i en kjøkkenmaskin, og vips så har du revet ost gratis!

#3 Kjøp store kvantum: store poser med bønner, ris, pasta og annen tørrmat som ikke går ut på dato, er enormt mye billigere å kjøpe i store kvantum. Til og med havsalt, pepper og andre krydder du bruker ofte, er det mye å spare på. Og i tider som dette er det kanskje greit å ha et lite lager av mat uansett?

Se også:  Skadedyr i norske hjem: hva bør man gjøre?

#4 Ikke spis takeaway/ute: det å spise hjemmelaget mat burde det strengt talt ikke være nødvendig å nevne på en liste som denne. Men jeg gjør det likevel: ikke spis på restaurant/gatekjøkken/kiosker! Det er både dyrt og usunt. Lag maten selv, fra bunn. Er det én ting du burde ha mye av dersom du er så uheldig å ha blitt permittert, så er det tid.

Har du noen flere tips? Send meg gjerne en mail, så skal jeg få lagt dem inn i lista!