Bruk en app til å planlegge ukemenyen

Det er ikke alltid like enkelt når du skal planlegge dagens middag. Du bruker også mye unødvendig tid på å gå rundt i dagligvarebutikken, for å lete etter dagens ingredienser. Det kan derfor være lurt å bruke litt tid på planlegging. Det er også mulig å spare penger på å gjøre et større matinnkjøp i uken. Mange velger derfor å bruke en ukemeny.

En ukemeny vil bidra til at du ikke behøver å besøke dagligvarebutikken, mer enn en gang i uken. En ukemeny krever at du klarer å planlegge 7 middager samtidig. Det beste er om du kan handle ingrediensene til samtlige middager på en gang. Mange velger i denne sammenhengen å benytte seg av en matapp.

Last ned en app

Når hverdagen blir hektisk kan det være en god ide å bruke nyttige verktøy. Stadig flere benytter seg av en matapp i forbindelse med matinnkjøp. Casinobransjen var tidlig ut med å lansere mobilapper til sine spillere. Slike apper har blitt stadig mer vanlig i dag. Dette er et spennende verktøy å bruke i forbindelse med planleggingen av en ukemeny.

Se også:  Den siste mattrenden: nå skal salaten være rosa

Det er enkelt å laste ned en app til mobilen din. Dette uavhengig av om du har en iOS- eller Android-enhet. Det har i den senere tid blitt lansert utallig apper. Dette er nyttige verktøy til deg som skal planlegge ukemenyen. Du får også tak i apper som skal bistå deg i å sammenligne priser på dagligvarer.

Bruk tid på planlegging

Det anbefales at du bruker tid på å planlegge ukemenyen. For å få det beste resultatet kan du ta utgangspunkt i hvilke matvarer som er på tilbud. Du kan også planlegge ukemenyen ut fra hvilke råvarer som er tilgjengelig i dagligvarebutikken. Det er også viktig å få i seg alle næringsstoffene som er nødvendig i hverdagen.

Hent gjerne inspirasjon fra nettsider, magasiner eller gamle oppskriftsbøker, som du gjerne har liggende. Du kan også benytte deg av ulike ukemenyplanleggere som du finner på nett. Den enkleste løsningen er derimot å laste ned en app. Min ukemeny, Middagsplanleggeren og Min familie er apper som kan brukes til dette formålet.

Se også:  Mat og trening

Sammenlign priser på mat

Det er ikke alltid like enkelt å finne  gode råvarer til rimelige priser. Utvalget av dagligvarer er også større enn det var tidligere. Mange velger derfor å benytte seg av en matapp, som sammenligner priser på matvarer. Stadig flere dagligvarebutikker har i den forbindelse valgt å lansere sine egne apper. Disse appene gir gjerne oppdatert informasjon om aktuelle tilbud.

Dersom du ønsker å ta en titt i en oppdatert digital tilbudsavis, kan du laste ned appen Shopgun. Dette er en dansk app som skal bidra til at du får en oppdatert oversikt, over dagens tilbud. Appen Mattilbud er også en praktisk app i denne sammenhengen. Her kan du sammenligne tilbud på matvarer ved bruk av din iPhone eller Android.

Bilde: https://pxhere.com/en/photo/652796

Lag din egen matapp

Stadig flere bruker digitale verktøy i hverdagen. I den forbindelse har det blitt utviklet og lansert en rekke praktiske matapper. Det du kanskje ikke vet, er at du kan lage din egen matapp. Dette er gjerne enklere enn det du tror. Well Done er en norsk aktør som tilbyr matinteresserte å lage sin egen oppskriftsapp.

Se også:  7 matretter til fotballkampen på TV!

Du kan også benytte deg av andre appleverandører som er tilgjengelig i markedet. Det finnes utallige aktører som kan bistå deg, med utviklingen av din egen matapp. En praktisk matapp kan brukes til både planlegging og innkjøp av ukens middager. Du får også tak i apper som byr på smakfulle oppskrifter, som du bør prøve på kjøkkenet.

Bedre kontroll på ukemenyen

Ved å bruke tid på planleggingen av ukens middager, vil du spare både tid og penger. En app kan bidra til at du får en bedre oversikt over matvarene du trenger. Du kan også benytte en app til å holde kontroll på det du allerede har i kjøleskapet. Du slipper da å handle mer enn det du trenger til matlagingen.

Det anbefales at du legger opp til en variert ukemeny. Før du lager handleliste bør du danne deg en oversikt over det du trenger. Det er da viktig med en aldri så liten titt i kjøleskap og skuffer. Matvarer som krydder og andre tørrvarer, kan du lagre over lengre tid. Ved å planlegge ukemenyen godt slipper du å handle inn mer matvarer enn det du egentlig trenger.