Et bredere mattilbud på idrettsarenaer

Bilde: Unsplash

For noen år siden reiste du ikke på fotballkamp med store forventninger om en bedre matopplevelse, men tidene forandrer seg og på idrettsarenaer er de blitt mer bevisste på at et godt mat- og drikketilbud gir en helhetsopplevelse som tiltrekker flere besøkende. Mange tilskuere sverger fremdeles til cola, hamburger og pølse og mener det hører med når de er på kamp, mens andre setter pris på et bredere mattilbud og en annerledes opplevelse.

Et godt mattilbud for alle

På idrettsarenaer, som så mange andre steder, er det i dag et større fokus på å kunne tilby sunnere alternativer og noe tilpasset de fleste diettkrav og smaksløker. Dersom du går noen år tilbake i tid skulle det godt gjøres å finne noe å dempe sulten med som vegetarianer, veganer eller om du hadde ulike typer matallergier. Vi er i en tid der miljø og klima har et større fokus enn noensinne, noe som betyr at alt fra idrettsarenaer til arbeidsplasser må følge med i tiden. Mange forventer rett og slett at stadionene tar hensyn til klimaet og ulike typer kosthold, da dette er noe vi i er så vant med fra andre steder. Når stadioner vurderes i dag, er mat- og drikketilbudet blitt en naturlig faktor i regnestykket. Tilskuere er opptatt av helhetsopplevelsen når de reiser på fotballkamp eller andre idrettsarrangementer. Nå kan du enkelt kombinere et idrettsarrangement med en finere middag, noen ganger helt uten å forlate idrettsarenaen. Stadig flere nyere idrettsarenaer, særlig fotballstadioner, blir bygget med mer enn banen og tribunen på prioriteringslisten.

Se også:  Derfor er lojalitetsapper blant de viktigste trendene for restaurantteknologi i 2021

Verdens beste stadion?

Et av de nyere og bedre eksemplene på et fotballstadion som er mer enn bare et fotballstadion er nye White Hart Lane i Nord-London. Tottenham Hotspurs manager Pochettino mener stadionet er «det beste i verden», og har troen på klubbens fremtid her. Det kan være verdt å følge med på tipping tips og oppdateringer om Tottenham Hotspurs sjanser på sin nye, imponerende hjemmebane. Mat- og drikketilbudet på dette flerbruksstadionet er intet mindre enn imponerende med hele 65 serveringssteder, eget mikrobryggeri og en 65 meter lang bardisk. Kronen på verket er eksklusive klubber hvor du blir servert mat på Michelin-nivå, dersom du er villig til å bla opp en liten formue for måltidet, vel å merke. Det er ingen tvil om at gourmetmat er blitt langt mer tilgjengelig med årene, til og med på fotballkamper.

Se også:  Morsomme kvelder med vennegjengen

Tottenham Hotspur Stadium June 2019, view from East (CC-BY-SA-4.0)

Norske arenaer og stadioner

Selv om vi ikke kan vente oss stadioner med restaurantutvalg på nivå med nye White Hart Lane i Norge med det første, har det også vært store forbedringer på norske stadioner. Idretts-Norge satser sterkt på et sunnere og mer variert mattilbud på arenaer over hele landet fordi det er et større fokus på kosthold, kvalitet og matopplevelser i dag. Noen norske stadioner og arenaer tilbyr restauranter i tillegg til kiosker, for eksempel Lerkendal stadion som kan by på blant annet tacobuffet i Familierestauranten, en bistro i underetasjen og den populære puben Kjernen. Flere stadioner og arenaer uten egne restauranter samarbeider også ofte med nærliggende virksomheter for å tilfredsstille sultne tilskuere. Det er gode tider for matglade sportsinteresserte.

Se også:  Pass på at du får i deg disse vitaminene og mineralene