Fotballspillere endrer kosthold for å prestere bedre på banen

Fotballspillere endrer kosthold for å prestere bedre på banen
5 (14 stemmer)

En del av oss har kanskje inntrykk av at fotballspillere er noen av de sunneste individene i verden. Men dette er langt fra sannheten. Og selv om det ikke er noen hemmelighet at et sunt kosthold bidrar til bedre prestasjonsevner både på banen og i det daglige liv, er det allikevel ikke alle fotballspillere som forholder seg til en streng diett. 

Spiser ikke kjøtt i løpet av fotballsesonger 

For noen år tilbake kom den verdenskjente fotballproffen Lionel Messi, som spiller for den spanske fotballklubben Barcelona, frem og fortalte om hvordan han i flere år hadde slitt med kvalme og oppkast. Han fortalte også at for mye brus og godteri var årsaken til at han i noen tilfeller måtte stoppe opp og spy midt under kamper.

Se også:  3 Sjokolader som er perfekte til gambling og spill

Stjernen la ikke skjul på at han var nødt til å endre kostholdet sitt for å kunne prestere bedre på banen, og til dags dato består dietten hans for det meste av fisk og salat. Men det var ikke bare stjernens kosthold som gjennomgikk en forandring. Også prestasjonsevnen hans så ut til å nå nye høyder. Som følge av forandringen, hevdet fotballekspert i spansk fotball, Petter Veland, at han aldri hadde sett Messi bedre. Selv om Messi ikke er en streng veganer, sies det at han forsøker å følge en vegansk-inspirert diett i løpet av fotballsesonger for å spille så godt som mulig. 

I skrivende stund ligger Barcelona på 2. plass i den spanske ligaen La Liga med Real Madrid i spissen, og tippe-tips hos bookmakere som bet365 foreslår en odds på 2.20 på at den spanske klubben vinner La Liga. Det er slett ikke verst, spesielt siden laget flere år på rad har blitt omtalt som ett av de beste i verden, og kanskje kan de 14 målene toppscoreren Messi har skåret så langt denne sesongen knyttes til dietten hans?

Se også:  På kulinarisk reise i fotball-Europa

Gjør som Messi

Kilde: Pixabay

Flere fotballspillere har fulgt i Messis fotspor og lagt om kostholdet sitt. Den norske fotballspilleren Martin Ødegaard er blant spillere som tar kostholdet sitt veldig seriøst, og bruker mye tid sammen med en ernæringsfysiolog for å sørge for at han gir sitt beste på banen. 

Også forsvarsspilleren i Manchester United, Chris Smalling, forklarte at overgangen fra kjøtt til en vegansk diett kom som et resultat av urettferdighetene dyr gjennomgår i kjøtt- og meieriindustrien. Han hyllet kona, som hadde fulgt en vegansk diett fire år før han, for å ha introdusert han til en vegansk diett. 

Smalling uttrykket at han spiser mer variert som et resultat av forandringen, blant annet thai og jamaicanske retter, og at lagkameratene hans ofte er nysgjerrige på maten han blir servert av den britiske klubbens personlige kokk. 

Se også:  Slik bør du servere sjokolade i hjemmet

Mange fotballspillere har meldt at de føler seg mye bedre som følge av noen enkle forandringer i dietten. Smalling er ikke et unntak og forklarer at han er sterkere og bedre trent. 

Kanskje vil vi oppleve et enda større skifte i dietten til flere fotballspillere, hvor de velger bort kjøtt og meieriprodukter til fordel for en mer plantebasert livsstil. Det er kun tiden som vil vise om dette kan være en mulighet flere av dem er villige til å utforske.