Gi hjernen drivstoffet den trenger for en hard arbeidsdag

De fleste vet hvordan det er å ha travle arbeidsdager med alt for mange oppgaver som skal fullføres på alt for kort tid. Det kan ofte bli så travle dager at man helt glemmer å ta lunsjpausen og andre småpauser for å få i seg næring. Dette kan gå ut over produktiviteten din, ettersom hjernen ikke får den energien den trenger for å fungere optimalt.

Alle trenger å gi hjernen energi – uansett jobb

Det spiller ikke noen rolle om du har en fysisk jobb eller en jobb der du tilbringer det meste av tiden sittende i en kontorstol. Enten du jobber med kroppen og bruker musklene fysisk, eller sitter og skriver på datamaskinen, trenger du å gi hjernen energi slik at du kan yte på best mulig måte og klarer å holde fokus på oppgavene du har i vente.

Se også:  Den populære fotballmaten rundt i Europa

Et grunnleggende råd for alle som ønsker å legge til rette for at kroppen og hjernen skal fungere optimalt gjennom en lang arbeidsdag, er å holde blodsukkernivået stabilt. For å oppnå dette må du spise regelmessig, noe som tilsvarer hver 3-4 timer. Samtidig må du holde deg unna klassiske «fristelser», i form av sukkerholdig mat og drikke. Selv om det kan være fristende å spise søtsaker, sjokolader, brus og boller midt i arbeidsdagen, fører disse varene til at blodsukkeret først stiger til værs, før det drastisk synker igjen. Slike svingninger i blodsukkeret kan føre til at både konsentrasjonen blir verre og at humøret faller.

Se også:  Den siste mattrenden: nå skal salaten være rosa

I mange tøffe arbeidsmiljøer med store tidspress og høye krav til prestasjon, legger arbeidsgiverne stor vekt på at medarbeiderne har riktig kosthold i løpet av arbeidsdagen. Dette gjelder for eksempel for mange investorfirmaer og aksjemeglere, som gjerne har arbeidsgivere som gir tilgang til frukt, bær og grønnsaker helt gratis gjennom hele arbeidsdagen. Aksjemeglerne må alltid ha fokus på investeringene de foretar, slik man kan lese om på Aksjebloggen.com, og ved å sørge for at kostholdet er skikkelig, har de forberedt seg på best mulig vis til å gjøre smarte handler.

Det anbefales også å få i seg proteiner, ettersom hjernen bruker proteiner som signalstoff som igjen er med på å påvirke læring. For at hjernens kommunikasjonssystem skal fungere optimalt, anbefales deg også å supplere kostholdet i løpet av arbeidsdagen med produkter som egg, fisk og kjøtt, eller enklere produkter som nøtter, frø, linser eller meieriprodukter.

Se også:  Tidligere atleters rare matvaner

Vent til etter arbeidstid hvis du vil unne deg søtsaker

Hvis du har gjennomført en tøff arbeidsdag og ønsker å unne deg noe godt når du kommer hjem om ettermiddagen, er du ikke alene. Dette er en helt vanlig følelse å ha, og noen ganger har man lov til å unne seg noe ekstra. Ved å vente til du kommer hjem fra jobb, unngår du at eventuelle søtsaker du inntar påvirker arbeidsdagen i negativ forstand. I tillegg kan det være mye kjekkere å unne seg godsaker i hjemmet sitt fremfor å sitte på arbeidsplassen og spise det i alt hastverk.