Hjemmelaget sjokolade til spillkveld med venner

Mange vennegrupper har spill- eller filmkvelder der man møtes hjemme til en i gjengen, og nyter god mat og drikke, samt spiller morsomme kortspill eller brettspill. Hvis du skal være vertskap neste gang vennegjengen møtes til spillkveld, kan det være morsomt å by på noe helt unikt som ingen andre tidligere har bydd på. De fleste bruker sikkert å sette frem vanlig snacks som potetgull og lignende, men hva med å by på noe helt hjemmelaget, slik som hjemmelaget sjokolade!

Enklere enn man skulle tro

Mange tenker kanskje at sjokolade er veldig vanskelig å lage, og at det er lettere og bedre å kjøpe noen klassiske sjokoladeplater på butikken. Men hvis du virkelig vil være et imponerende vertskap, kommer du garantert til å overraske gjestene når du byr på hjemmelaget sjokolade, og det er rett og slett mye enklere enn man skulle tro å lage det selv.

Se også:  Morsomme kvelder med vennegjengen

Hovedingrediensene er kakao, kokosolje og et søtningsmiddel. Søtningsmiddelet kan for eksempel være yaconsirup, kokosnekter, sukker, honning eller lignende. I tillegg kan det valgfritt tilsettes vaniljepulver eller nøttesmør.

Du trenger heller ikke å forberede det i lang tid i forveien, og du kan enkelt lage sjokoladen mens gjestene tar seg til rette og starter spillkvelden. Gi dem en kortstokk og la de spille morsomme spill som idiot, amerikaner, poker eller andre populært kortspill. Du kan også by på noe helt annet, slik som Jackpot 6000, så kommer stemningen raskt til å stige i taket når man konkurrer om hvem som oppnår de største gevinstene i den populære spilleautomaten.

Se også:  Et bredere mattilbud på idrettsarenaer

For å lage sjokoladen mikser du enkelt sammen alle ingrediensene med en blender. Etter at alt er mikset sammen trenger den kun noen få minutter i kjøleskapet for å stivne, og deretter er den klar til servering.

Et morsomt forslag er å la gjestene smake sjokoladen uten å si noe om at den er hjemmelaget, for å se hva de synes. Kanskje synes noen at den smaker bedre enn vanlig Freia-sjokolade? Da kan du avsløre at sjokoladen er 100 % hjemmelaget.

Spill flere spill og hold score

Hvis vennegjengen er av den konkurranseivrige sorten, kan det være morsomt å kåre en vinner på hver enkelt spillkveld. Samtidig kan konkurransen bli enda morsommere hvis dere spillere flere spill i løpet av kvelden, og holder tellingen på hvem som vinner hvert enkelt spill.

Se også:  Mat og drikke på kasinoer

Deretter oppsummeres alle resultatene til slutt, og spillkveldens vinner kan kåres. Kanskje har du forberedt litt ekstra hjemmelaget sjokolade som vinneren kan ta med seg hjem i premie.

Husk at mørk sjokolade er en av de mest ideelle søtsakene du kan spise, hvis du først skal spise noe snacks. Derfor trenger man ikke å ha veldig dårlig samvittighet når man spiser det, såfremt det ikke blir et daglig innslag i kostholdet.