Hva burde man spise for å ha energi når man spiller?

Når man skal prestere i sport eller på andre arenaer så er det utrolig viktig å ha rikelig med energi. Selv om det stadig blir færre nordmenn som driver med sport så øker det i antall nordmenn som tar del i esports og andre[spill på nett. I en artikkel som CasinoMidnight har skrevet så kommer det frem hvordan trening og riktig energi kan ha en positiv innvirkning på dine prestasjoner. Disse har akkurat det samme behovet for å få i seg riktig energi og mineraler for å kunne prestere.

En måte å få i seg energi på er spise proteinbarer eller lignende. Før så var dette dårlige kopier av sjokolade men etterhvert som etterspørselen har steget så har det kommet veldig mange gode produkter på markedet. Her er noen av de mest populære proteinbarene:

  • Barbells
  • RXBAR
  • GO Macrobar

Det kommer hele tiden nye proteinbarer ut på markedet og den siste tiden har de vært veldig like i smak. Den store forskjellen selv om smaken er omtrent lik, det er innholdet. For det kommer stadig nye merker og for noen så har de tenkt mer på smak enn selve formålet med en proteinbar.

Se også:  Spis god mat gratis på ferie i Las Vegas

Hva bør en god proteinbar inneholde?

En god proteinbar burde innholde flere ingredienser. En feil veldig mange gjør er at de helt ukritisk plukker med seg en proteinbar uten å se hva den inneholder. Ifølge den anerkjente Henry Ford så er det enklere å se hva en proteinbar ikke burde ha mye av.

  • Ikke mye fett
  • Ikke mer enn 20g karbs
  • Unngå barer med palmeolje
  • Mye sukker

Proteinbarer er ofte veldig kostbare, derfor er det veldig mange som har begynt å lage egne proteinbarer. Veldig mange tror at dette er veldig vanskelig men det er ikke det. Fordelen her er at du kan bestemme helt selv hva du ønsker å putte i den. Du kan legge til ingredienser som du liker eller som inneholder det du mener kroppen din trenger.

Se også:  Morsomme kvelder med vennegjengen

Andre måter å få i seg energi på

En annen måte veldig mange får i seg energi på er å drikke energidrikke. Dette har blitt så populært at man nå gjerne finner flere hyller med forskjellige smaker og innhold. Hvis du drikker energidrikke for å prestere bedre så er det flere ting du må tenke på:

  • Kjøp energidrikke uten sukker
  • Ikke drikk mer enn du trenger
  • Hold deg til anbefalt daglig dose

En tabbe veldig mange gjør er at de begynner å drikke energidrikke som brus og vann. Da får man i seg alt for mye av de forskjellige mineralene og stoffene. Dette kan ha helt motsatt effekt å påvirke andre viktige funksjoner som nøyaktighet og søvn.

Se også:  Fakta og myter: hvor dårlig er sukker for tennene?

Konklusjon

Det er veldig mye du kan gjøre for å prestere bedre når du spiller men det er fort gjort å spise eller drikke mer enn du skal. De viktigste faktorene for deg må likevel være at du har et godt kosthold og at du kroppen din får nok trening. Det finnes ingen erstatninger for en god og sunn livsstil.

Proteinbarer og energidrikke skal kun være supplerende til dette. Det er ingen erstatning for dette. Om du er usikker på hvor mye du burde ha i deg av forskjellige tingene så kan vi anbefale at du tar kontakt med en ernæringsfysiolog . Da kan du regne ut nøyaktig hva du trenger for å prestere.