Hvordan er maten på danskebåten?

Hvordan er maten på danskebåten?
5 (7 stemmer)

Danskebåten er ikke lenger bare et transportmiddel for å komme seg til Danmark, det er en opplevelse. En del av denne opplevelsen er maten og selvfølgelig underholdningen. Underholdningen kan du ikke velge, men maten kan du i stor velge selv. Utvalget av mat er stort og det kan være vanskelig å finne ut hva som passer best, derfor er det alltid greit å gjøre litt undersøkelser. 

Vi valgte å ta utgangspunkt i utvalget på DFDS sine båter til Danmark fra Oslo. Dette er de største båtene med det beste utvalget av mat som finnes. 

Fastfood på danskebåten 

Selv om mange forbinder store buffeer med danskebåten så har de heldigvis mange flere valg. Hvis du ikke ønsker å betale ekstra for litt luksus så byr selvfølgelig danskebåten på fastfood eller det man på godt norsk kaller rask mat. 

Se også:  Slik lager du hjemmelaget babymat

Pizza 

På danskebåten så finner du den delikate restauranten “Little Italy”. Her kan du få pizza bakt i steinovn for 128,- kroner. De har en stor pizzameny og pastameny. I tillegg så har de halv pris mat til alle barn. Dette gjør derfor middagen til et relativt billig måltid. Dette er dermed den perfekte plassen for småbarnsfamilien som ønsker at barna skal fylle magene med mat de liker. 

Danske smørbrød 

På den enkle kafeteria “Latitude Cafe” kan du få kjøpt ferske og gode danske smørbrød. Dette er et godt alternativ til deg som kun ønsker å fylle magen med noe lett og rimelig. Prisene starter på rundt 80 norske kroner. 

Buffeer og biff 

Danskebåten er som nevnt kjent for sine store buffer og DFDS sin buffet er ikke noe unntak. Hvis du heller er i humør for noe buffet så kan DFDS skimte med sitt helt egne Amerikanske steakhouse. 

Se også:  Guide: Slik bruker du mindre penger på mat i hverdagen

Buffet på 7-seas 

Dette er DFDS sin signatur-restaurant hvor du finner en buffet med alt du skulle ønske. Her finner du alt i fra sjømat til grillmat. I tillegg så har de en egen liten barnebuffet med typiske retter som pizza, pasta og kjøttboller. Prisen er på 266,- kroner for voksne og hvis du har barn under 15 år så får de hele 50 % rabatt. 

Dette er en svært populær restaurant og på enkelte overfarter så kan det være umulig å få plass hvis du ikke har bestilt på forhånd. Derfor anbefaler vi at man bestiller bord på forhånd så man er sikret tilgang til denne fantastiske buffeten. 

Biff fra Explorer Steakhouse 

Explorer Steakhouse er stedet for deg som liker en god biff. Her kan du få en typisk amerikansk biff-tallerken for priser som starter på 300,- kroner. Dette er en svært populær restaurant og vi anbefaler derfor at man reserverer bord på forhånd. 

Se også:  Handling i butikken – Slik sparer du penger på dagligvarer

Gourmet på danskebåten 

Det er ikke bare buffet, biff eller pizza. Danskebåten har sitt helt egne gourmetkjøkken som heter Marco Polo. 

Hvis du ønsker den ultimate matopplevelsen på båten så kan vi anbefale Marco Polo Gourmet. Her har du en førsteklasses ala-carte meny med et svært dannet vinkart. Her kan du få alt i fra 4-retters til helt opp til 8-retters. Prisene starter på rundt 400,- kroner per person og helt opp til 800,- kroner for 8-retter. Her anbefaler vi bordbestilling før ankomst på båten. 

Dersom du ønsker en litt billigere gourmet-middag så kan du benytte deg av Marco Polo Restaurant. Her starter rettene på priser fra 300,- og oppover.