Hvordan spise søtsaker med god samvittighet

Vi er nok mange som har kosa oss litt ekstra i sommer. Det blir gjerne mye god mat og ikke minst vin på de aller fleste om sommeren. Ingenting galt med det, men det kan ha noen konsekvenser for vekta og formen. Dette skal ikke være noe artikkel hvor vi oppfordrer deg til slanking, diett eller andre ting. I denne artikkelen skal vi heller se på hvordan du kan få deg noen gode rutiner som gjør at du kan spise så mye søtsaker og drikke så mye vin (innenfor normen) uten å tenke på vekten.

Prioriter hva du spiser og drikker

Det er utrolig hvor mye man kan spise før det får negative konsekvenser for vekten. Problemet oppstår gjerne når man skal spise mye og drikke hele dagen lang, derfor slår vi et slag for at du prioriterer hva du skal spise og drikke. Hvis du skal ut å drikke vin på kvelden så dropp å drikk en cola på dagen eller å spise wienerbrødet. Vi mener ikke at du skal telle kalorier, men bare bruke fornuften når man skal innta mat og drikke.

Se også:  De beste snacks for en koselig fotball-VM-kveld med venner

Dette er mer en slags «lifehack» på hvordan du kan fortsette å leve det gode liv uten at kroppen tæres ned av det. Dette gjelder ikke bare vekt men også din generelle helse. For å leve et rikt liv så må man ha god mat, god helse og gode venner. Vi kan i det minste hjelpe deg med to av disse tingene!

Lag en treningsrutine

Veldig mange tror det er kjedelig og vanskelig å få en skikkelig treningsrutine. Dette er ikke tilfellet, det er faktisk ganske enkelt og du trenger ikke å henge på et treningsstudio. De aller fleste av oss nordmenn er kun et steinkast unna en fin løype man kan løpe eller jogge. Hvis du ikke er en løper så er et godt forslag for å senke barrieren for trening og ikke minst gi seg selv de beste forutsetningene for trening er å lage en hjemmegym. Det er nemlig slik at det ikke lenger er kostbart å kjøpe inn treningsutstyr til hjemmet. Man trenger f.eks ikke å bruke flere tusen kroner på benkpress, du kan kjøpe en treningsmatte og noen få vekter.

Se også:  3 matretter som er perfekt til pokerkveld

Hvis du er usikker på hvordan du skal komme i gang med treningen så kan du kontakte en personlig trener som kan hjelpe deg å sette opp en treningsrutine som passer din hverdag. Man trenger ikke å ha store mål eller skulle trene massivt for å leie inn en PT. De kan hjelpe deg med å designe øvelser du kan gjøre hver dag som gjør at du holder en bedre form til tross for ditt inntak av livets fristelser.

Hver dag kan ikke være en fest

Vi er absolutt for å feire hver eneste dag vi lever, men man trenger ikke å ha festmiddag hver dag. Prøv å spis et variert og interessant kosthold uten dessert hver dag. Hvis du elsker søtsaker like mye som oss så kan det være vanskelig å holde seg unna desserten. Da er det en veldig god løsning å heller lage noen sunne søte desserter. Det kan f.eks være en tallerken med frukt, bær eller så kan man fryse smoothie så man får smoothieis.

Se også:  Spiselige solbriller?