
Oppskrift på luftig, Japansk ostekake
Du har kanskje sett slike japanske, luftige ostekaker på Instagram, Pinterest eller Facebook – her har du oppskriften!
Kaken ser nesten for god ut til å være sann, men hvis du leser kommentarene på YouTube, vil du se at oppskriften fungerer og at flere får til et like bra resultat som i videoen. Så om du skal prøve deg på en japansk ostekake, får du en fin oppskrift her!
Du trenger:
- 130 ml melk
- 100 gram kremost
- 100 gram smør
- 8 eggeplommer
- 60 gram mel
- 60 gram maisstivelse
- 13 eggehviter
- 130 gram sukker
- Bakepapir
- Jordbær og melis til servering
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 160 grader celcius
- Visk sammen melk, kremost og smør over medium varme i en liten kjele, og avkjøl
- Pisk eggeplommene, og visp inn melke-blandingen
- Sikt i melet og maisstivelsen, og visp til det er klumpfritt
- I en annen bolle pisker du eggehvitene til de danner topper
- Ha i sukkeret litt etter litt
- Vend 1/4 av eggehvitene inn i eggeplomme-blandingen, før du har i resten
- Ha bakepapir i bunn og rundt kanten på en rund kakeform (9″x3″). Dersom du bruker en springform må du kle den i aluminiumsfolie for å forhindre at kakerøra renner ut
- Hell i kakerøra
- Ha formen i en langpanne med to papirtørkler på bunn. Disse gjør at varmen blir distribuert jevnt. Fyll opp langpannen med omtrent 2-3 cm varmt vann
- Bak i 25 minutter, og skru ned varmen til 135 grader celcius før du baker kaken i 55 minutter til – til den har vokst til dobbel størrelse
- Ta kaken ut av ovnen, og vend den ut i hånden – pass på, den er varm! Ta av bakepapiret
- Ha på melis og server med jordbær mens kaken fortsatt er varm
Du vil kanskje også like

Matvarer som er bra for hårvekst
07/19/2019
Fire tips til deg som vil få mest mulig ut av mikrobølgeovnen din
03/11/2018