Oppskrift på luftig, Japansk ostekake

Oppskrift på luftig, Japansk ostekake
4.3 (31 stemmer)

Du har kanskje sett slike japanske, luftige ostekaker på Instagram, Pinterest eller Facebook – her har du oppskriften!

Kaken ser nesten for god ut til å være sann, men hvis du leser kommentarene på YouTube, vil du se at oppskriften fungerer og at flere får til et like bra resultat som i videoen. Så om du skal prøve deg på en japansk ostekake, får du en fin oppskrift her!

Du trenger:

  • 130 ml melk
  • 100 gram kremost
  • 100 gram smør
  • 8 eggeplommer
  • 60 gram mel
  • 60 gram maisstivelse
  • 13 eggehviter
  • 130 gram sukker
  • Bakepapir
  • Jordbær og melis til servering
Se også:  Glem enhjørninger, havfruer og regnbuer - nå har galaktiske bagels landet

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 160 grader celcius
  • Visk sammen melk, kremost og smør over medium varme i en liten kjele, og avkjøl
  • Pisk eggeplommene, og visp inn melke-blandingen
  • Sikt i melet og maisstivelsen, og visp til det er klumpfritt
  • I en annen bolle pisker du eggehvitene til de danner topper
  • Ha i sukkeret litt etter litt
  • Vend 1/4 av eggehvitene inn i eggeplomme-blandingen, før du har i resten
  • Ha bakepapir i bunn og rundt kanten på en rund kakeform (9″x3″). Dersom du bruker en springform må du kle den i aluminiumsfolie for å forhindre at kakerøra renner ut
  • Hell i kakerøra
  • Ha formen i en langpanne med to papirtørkler på bunn. Disse gjør at varmen blir distribuert jevnt. Fyll opp langpannen med omtrent 2-3 cm varmt vann
  • Bak i 25 minutter, og skru ned varmen til 135 grader celcius før du baker kaken i 55 minutter til – til den har vokst til dobbel størrelse
  • Ta kaken ut av ovnen, og vend den ut i hånden – pass på, den er varm! Ta av bakepapiret
  • Ha på melis og server med jordbær mens kaken fortsatt er varm
Se også:  Den beste oppskriften på spaghetti bolognese