Kan du tjene penger på din interesse for søtsaker?

Kan du tjene penger på din interesse for søtsaker?
4 (10 stemmer)

Veldig mange av leserne på denne bloggen er over snittet interessert i å bake og lage gode desserter. Det mange ikke vet er at det faktisk er mulig å tjene penger på hobbyen sin som man kan bruke på å betale ned gjeld, reise på ferie eller kanskje investere i noen nye dingser til kjøkkenet. Så hvordan kan du tjene penger på din interesse for baking og søtsaker? Ved å bake og lage søtsaker for andre. 

Det er nemlig slik at flere ønsker seg flotte kaker og desserter til livets mange begivenheter. Det kan være bryllup, bursdager eller begravelser. Sistnevnte høres kanskje rart ut men det er ikke lenge siden vi hørte historien om en gammel dame som på sin avskjed til verden hadde bestilt sin favoritt kake til begivenhetens gjester. Selvfølgelig så kan disse folkene bestille kaker fra bakeren men de aller fleste fortrekker kaker med “hjemmelaget smak”. Du vet hvilken smak vi snakker om og den får man ikke fra industrielle bakere. 

Se også:  Glem enhjørninger, havfruer og regnbuer - nå har galaktiske bagels landet

Hvordan kommer jeg i gang med å selge kaker? 

For å komme i gang så trenger du en nettside. Det trenger ikke å være vanskelig å lage. Du kan bruke gratis tjenester som Wix eller WordPress. Her kan du kjøpe et domene som du kan koble på nettsiden. På nettsiden så kan du skrive noen ord om deg selv og hva slags kaker du lager. Det anbefales at man i tillegg prøver å legge ut bilder av kakene man lager. I tillegg så kan det være greit å lage en prisliste. I starten så anbefaler vi at man har litt lave priser så man får noen salg og fornøyde kunder som kan fortelle om deg videre. 

Se også:  Her finner du den beste pizzaen i Oslo

I tillegg til nettside så skjer veldig mye på Facebook og Instagram nå. Lag en profil her og legg ut bilder av kakene du lager. Få gjerne venner og kjente til å dele bildene så folk i “nærområdet” vet at du lager kaker. Et godt eksempel på noen som fikk seg en skikkelig jobb etter å ha lagt ut bilder av kaker på Instagram, er Heidi. Hun lagde et så fristende pepperkakehus at Kongehuset ville ha oppskriften på det.

Betaler jeg skatt på kakesalg? 

Hvis du tjener under 10000,- så trenger du ikke å tenke på skatt. Da er det definert som en hobby men om du skal tjene mer enn dette så bør du få deg et enkeltpersonsforetak. Dette er helt gratis og det er ingen kostnader på det. Du kan gjøre dette på AltInn.no. Hvis du oppretter et ENK så kan du få fradrag for utgifter til kjøkkenmaskiner og annet som har med driften å gjøre. Det kan derfor være svært smart å opprette et ENK dersom du ønsker å satse på dette.

Se også:  Lage sin egen Videoblogg (Vlogg)