
Oppskrift på «Kong Olavs Kakao»
En fyldigere kakao enn den som sies å ha blitt servert til selveste Kong Olav, skal du lete lenge etter. I Kong Olavs kakao brukes det nemlig en hel plate Dronningsjokolade! Det er nesten vanskelig å kalle dette en kakao – en drikkesjokolade passer bedre. Men det er det kanskje ikke så mange som bryr seg om.
Sjokolade, vann og helmelk er alt du trenger. Dette har du kanskje allerede i skapet? I tillegg bør kakaoen toppes med rikelig pisket krem for å kvalifiseres som en «kongelig kakao». Resultatet er en fyldig og rik kakao. Dersom du synes den blir for fyldig, kan du alltids justere med mer melk eller vann.

Oppskrift på Kong Olavs kakao
Du trenger:
- 1 plate Dronningsjokolade
- ½ dl vann
- 1 dl melk
- 3 dl krem
- Revet sjokolade
Slik gjør du:
- Brekk eller riv sjokoladen slik at den enklere smelter. Kok opp vannet, og smelt sjokoladen rett i vannet
- Rør til all sjokoladen har smeltet og ha i helmelken. Gi kakaoen et oppkok
- Serveres med pisket krem og litt revet sjokolade på toppen
Kakaoen blir veldig fyldig. I kommentarfelt rundt om kring, kan man lese at mange mener den er alt for fyldig. Ha derfor litt melk i bakhånd i tilfelle du vil tynne den ut litt!
Da er det bare å finne frem pleddet og favorittserien, og synke ned i sofaen.

Oppskrift på sjokoladecookies
Du vil kanskje også like

Hvorfor matlagingsspill er et flott alternativ til de mer actionfylte spillene?
06/27/2021
Fotballspillere endrer kosthold for å prestere bedre på banen
02/05/2020