Oppskrift på «Kong Olavs Kakao»

Oppskrift på «Kong Olavs Kakao»
4.5 (20 stemmer)

En fyldigere kakao enn den som sies å ha blitt servert til selveste Kong Olav, skal du lete lenge etter. I Kong Olavs kakao brukes det nemlig en hel plate Dronningsjokolade! Det er nesten vanskelig å kalle dette en kakao – en drikkesjokolade passer bedre. Men det er det kanskje ikke så mange som bryr seg om.

Sjokolade, vann og helmelk er alt du trenger. Dette har du kanskje allerede i skapet? I tillegg bør kakaoen toppes med rikelig pisket krem for å kvalifiseres som en «kongelig kakao». Resultatet er en fyldig og rik kakao. Dersom du synes den blir for fyldig, kan du alltids justere med mer melk eller vann.

Se også:  Den beste oppskriften på spaghetti bolognese
Her brukes det revet sjokolade – ikke noe kakaopulver.

Oppskrift på Kong Olavs kakao

Du trenger:

  • 1 plate Dronningsjokolade
  • ½ dl vann
  • 1 dl melk
  • 3 dl krem
  • Revet sjokolade

Slik gjør du:

  • Brekk eller riv sjokoladen slik at den enklere smelter. Kok opp vannet, og smelt sjokoladen rett i vannet
  • Rør til all sjokoladen har smeltet og ha i helmelken. Gi kakaoen et oppkok
  • Serveres med pisket krem og litt revet sjokolade på toppen

Kakaoen blir veldig fyldig. I kommentarfelt rundt om kring, kan man lese at mange mener den er alt for fyldig. Ha derfor litt melk i bakhånd i tilfelle du vil tynne den ut litt!

Da er det bare å finne frem pleddet og favorittserien, og synke ned i sofaen.

Se også:  Oppskrift på sjokoladecookies