Le Creuset lanserte nettopp en blomster-kolleksjon – perfekt når våren nærmer seg

Le Creuset lanserte nettopp en blomster-kolleksjon – perfekt når våren nærmer seg
4.7 (25 stemmer)

Le Creuset ble grunnlagt i 1925 i Frankrike, av Octave Aubecq og Armand Desaegher. De er mest kjent for sine fantastiske støpejernsgryter og panner. De lager også mye annet, som foundue-sett og tallerkener.

At Le Creuset ble grunnlagt i Fresnoy-le-Grand i Aisne, Picardy er ingen tilfeldighet. Det var en strategisk plassering med tanke på transportrutene for jern og sand. De to belgerne bak firmaet åpnet støperiet i 1925, og samme året ble deres første støpejernskjele produsert.

Signaturfargen deres er orange, og deres første støpejernskjele hadde faktisk nettopp denne fargen. Senere har de laget varer i alle regnbuens farger – og nå kommer de med en helt ny kolleksjon – blomsterkolleksjonen!

Se også:  Fire tips til deg som vil få mest mulig ut av mikrobølgeovnen din
Bilde: lecreuset.com

Den nye kolleksjonen kommer i både forskjellige størrelser, farger og fasonger. Stjernen i kolleksjonen er «Flower Cocotte» som er formet som en blomst. Lillafargen (kalt Provence) er en helt ny farge fra Le Creuset, og den kommer også i gul og turkis.

Bilde: lecreuset.com

Kolleksjonen kommer også med små gryter hvor håndtakene på lokkene er byttet ut med blomster i lilla, gult og rosa. Disse passer perfekt på påskebordet, og kan for eksempel brukes som suppetallerkener eller til oppbevaring av toppinger.

I samme sjanger finner vi også kolleksjonen Sakura, som ble designet i forbindelse med Le Creuset sitt 25-års jubileum i Japan. Denne kolleksjonen er et utmerket valg for de som liker tradisjonelle, runde støpejernsgryter. Disse kommer i både hvitt og rosa, med gullfargede håndtak.

Se også:  Derfor er sjokolade den perfekte kveldskosen
Bilde: lecreuset.com

Selv er jeg en stor fan av Le Creuset, og har to støpejernsgryter og en stekepanne.

Le Creuset er dyrt, men det finnes ofte salg som gir deg en god deal. Nå som denne nye kolleksjonen ankommer, skal man ikke se bort i fra at eldre modeller kan bli satt ned i pris.