80-tallsmaten vi aldri kommer til å glemme

80-tallsmaten vi aldri kommer til å glemme
4.7 (3 stemmer)

Det begynner allerede å bli en god stund siden 80-tallet, men enkelte matretter kommer vi aldri til å glemme.

Her er en liste over noen av de mest populære matrettene på 80-tallet:

Gryterett – Toro sine poser ble ekstremt populære på 80-tallet, og noen av dem er fortsatt populære på hytteturer og liknende. Du har sikkert smakt Meksikansk gryte, som ofte serveres med ris.

Pastaretter – Pastaen er fortsatt populær den dag i dag, men på 80-tallet var pasta relativt nytt. Spaghetti, lasagne og makaroni var spennede mat man ikke var vant til i Norge.

Se også:  Gevinster smaker bedre på full mage

Grillet kylling – På 80-tallet kom de ferdiggrillede kyllingene i butikkene, og på fredagskveldene ble dette raskt en favoritt.

Kalkunen hadde også sin storhetstid på 80-tallet. Sammen med tilbehør, ble kalkunen svært et svært populært festmåltid.

Ost og kjeks – på lørdagskvelden var det lite som var mer populært enn ost og kjeks. Ulike typer ost, kjeks, druer og vin prydet mange spise- og stuebord rundt om de norske hjem på 80-tallet.

Pizza – pizzaen er fortsatt en vinner, men på 80-tallet så den annerledes ut enn i dag. Det var pizzaer med tykk bunn som regjerte på denne tiden, i langpanne. Fyllet var ofte kjøttsaus og ost.

Se også:  Helsefremmende og knallgode juicer og smoothier

Taco – da tacoen kom til Norge, ble den raskt en favoritt. I dag er tacoen den vanligste fredagskosen i familiene rundt om kring i landet, til tross for at den ikke har forandret seg mye siden 80-tallet. Noen begynner dog å eksperimentere mer og mer med autentisk taco, men den klassiske «norske» tacoen står fortsatt sterkt.

Grillmat – Nordmenn elsker å grille, og det gjorde vi på 80-tallet også. Her er en video av hele Norges Ingrid Espelid, som lager grillmat på Fjernsynskjøkkenet i 1988. Kanskje du blir inspirert til å arrangere en liten 80-tallsfest med mat og 80 talls klær?