Matvarer som er bra for hårvekst

De fleste vil ha et hår som er sunt og sterkt, spesielt når man blir eldre.

Håret ditt vokser ca 1 cm i måneden, men det er flere faktorer som spiller inn på hvor fort det vokser. Alder, helse, gener og ikke minst mat.

Gener og alder kan du ikke endre, men hva du putter i munnen din kan du styre selv. Et mangefult kosthold kan faktisk føre til hårtap!

På den andre siden kan en balansert diett med rett næring fremme hårvekst. Her er noen av matvarene du bør få i deg for et hår som er så sunt som mulig!

Se også:  Fem matretter som raskt gjør deg mett

Egg

Egg er en god kilde til både protein og biotin, to næringsstoffer håret ditt trenger.

Hårsekkene dine består for det meste av proteiner, derfor er det viktig å få i seg nok av dette.

For lite protein i kosten er linket til økt hårtap.

Biotin er essensielt i produksjonen av et hårprotein som kalles kreatin, og derfor er biotin supplementer ofte kjent for å gi økt hårvekst. Egg inneholder biotin, og det er sjeldent nødvendig å ta kosttilskudd som inneholder biotin, ettersom vi får det i oss gjennom kostholdet vårt.

Egg er også en god kilde til sink og selen. Dette gjør egg til en av de beste tingene å spise for optimal hårvekst.

Se også:  Gi hjernen drivstoffet den trenger for en hard arbeidsdag

Bær

Bær er fulle av næring og vitaminer som er godt for håret ditt, blant annet vitamin C. Kroppen bruker vitamin C for å produsere kollagen, et protein som forhindrer hår fra å bli tørre og å brekke litt.

Vitamin C hjelper også kroppen å absorbere jern. Lave jernnivåer i kroppen kan føre til hårtap.

Fet fisk

Fet fisk som laks og makrel har næringsstoffer som kan føre til økt hårvekst. De er gode kilder til omega-3 fettsyrer. En studie gjort på 120 kvinner viste at det å ta omega 3 og omega 6 fettsyrer førte til mindre hårtap og økt hårtetthet.

Søtpoteter

Søtpoteter er en god kilde til betakaroten. Kroppen omgjør betakaroten til Vitamin A, som er linket til et sunt og friskt hår.

Se også:  Beste sushi i Trondheim

En medium stor søtpotet inneholder nok betakaroten til å gi kroppen din mer enn 4 ganger anbefalt daglig dose av vitamin A. Vitamin A gjør blant annet at kroppen kan produsere sebum, som holder hodebunnen din sunn og frisk.

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med https://hårtapsnett.no/.