Fire tips til deg som vil få mest mulig ut av mikrobølgeovnen din

Fire tips til deg som vil få mest mulig ut av mikrobølgeovnen din
5 (3 stemmer)

Det at du vet at du har noe godt som venter på deg i kjøleskapet, er ofte er det eneste som kan få deg gjennom en kjedelig dag på jobb på en onsdag. Noen ganger kan det være vanskelig å få maten til å bli så bra som du hadde planlagt når alt du har er en mikrobølgeovn. Her er et par tips til hva du bør og hva du ikke bør gjøre med en mikrobølgeovn.

Bruk ost

Mikrobølgeovner er bra til mye, men til å smelte ost fungerer de utmerket. For de som er så heldige at de har en mikrobølgeovn på kontoret, er det enkelt å forvandle gårsdagens pastamiddag til en fantastisk lunch. Ha i litt revet mozarella, cheddar eller red leicester – eller en annen favorittost!

Se også:  Farene ved å bruke for mye penger på mat

Unngå brød

Brød og mikrobølgeovner er ingen god match. Mikrobølgeovner fungere som sagt utmerket til ost, men dessverre blir brød en fuktig og svampete affære. Når mikrobølgeovnen varmer opp vannmolekylene fordamper de inne i brødet – noe som gjør at det blir seigt og ekkelt. Så uansett hvor digg den siste biten av nan ser ut – ikke putt den i mikrobølgeovnen sammen med curryen.

Bruk poteter!

Alle som elsker karbohydrater, burde vite hvor god match poteter og mikrobølgeovner er. Tiden hvor man måtte vente i timesvis på at bakte poteter skulle bli ferdige. I mikrobølgeovnen går det så mye raskere – og hvem elsker ikke en god bakt potet?

Se også:  Utelamper for hagebelysning

Unngå kylling og sjømat

Enkelte ting er som skapt for mikrobølgeovner – for eksempel de nevnte potetene og pop corn. Men enkelte ting må du for all del unngå å varme i mikrobølgeovnen. Kylling og sjømat er eksempler på dette. Begge deler blir knusktørt og vil få konsistens som gummi etter en runde i mikroen. Vent heller til du har en ovn tilgjengelig!

Ved å følge disse enkle reglene blir mikrobølgeovn-opplevelsene dine litt bedre – og du unngår forhåpentligvis et ødelagt måltid!