Morsomme kvelder med vennegjengen

Etter mange lange måneders ventetid, kan nordmenn endelig leve uten restriksjoner, og hva er vel bedre enn endelige å henge med vennegjengen? Mange har vært sulteforet på sosiale aktiviteter, og nå som vinteren begynner å nærme seg, er det få ting som er mer passende enn hyggelige innendørskvelder med vennegjengen.

God mat er viktig

En nøkkelingrediens i enhver god kveld er å stille med god mat. Det enkleste er kanskje å kjøpe inn snacks som potetgull og sjokolade, men samtidig kan det bli litt kjedelig. Et forslag for å gjøre matdelen av kvelden enda mer spennende, er å for eksempel ha en tapas-kveld der alle gjestene må stille med en liten rett hver. På den måten legger man ikke alt ansvaret på kveldens vertskap, men man deler heller på ansvaret. Samtidig er det morsommere å kunne se frem til mange små retter, og se hvem i vennegjengen som klarer å komme med den mest kreative eller velsmakende retten. På tapaskvelder er det nesten kun fantasien som setter grenser for hva som kan serveres.

Se også:  5 tips for å bruke internett for å få tiden til å gå

Spill gjør kvelden enda mer interaktiv

Etter å ha spist maten, kan det være morsomt å finne frem konkurransegenene og spille noe spill. Enten man spiller lagspill eller alle mot alle, finnes det mange ulike muligheter. Noen klassiske eksempler er kortspill eller brettspill. Spill som Alias, Ticket To Ride og Geni er alle morsomme spill som kan gjøre kvelden enda mer høylytt. Det finnes også nettspill man kan spille, for eksempel hvis man har koblet opp dataen til TV-en. Da kan man for eksempel spille spørrespill som Kahoot!, der noen i gjengen kan sette sammen spørsmål i forkant. Deretter konkurrer de resterende gjestene om å svare på spørsmålene via mobiltelefonen sin.

Se også:  God mat og snacks er nødvendig for en perfekt spillekveld

Et annet morsomt forslag er mimeleken, der man kan dele inn i to lag. Mimeleken er like populær for både store og små, og sørger for høylytt stemning og massevis av engasjement. Samtidig krever det veldig lite forberedelser, ettersom det ikke krever noe ekstrautstyr.

God drikke gjør kvelden enda bedre

Viktigheten av god drikke skal heller ikke undervurderes. Ved å ha noe godt å drikke, både til maten og til aktivitetene senere på kvelden, sørger god drikke gjerne for at stemningen blir enda bedre. Enten kan alle gjestene ha med sin egen drikke, eller så kan man gjøre drikkingen enda mer interaktiv og konkurransepreget.

Se også:  Et bredere mattilbud på idrettsarenaer

Hva med at gjengen blir enige om å kjøpe inn masse ulike drikker og blandevann, og deretter har man en bartenderkonkurranse der det handler om å lage den beste drinken? På den måten kan alle vise frem sine ferdigheter og drinkpreferanser. For å gjøre kåringen av en vinner enda mer objektiv, kan man eventuelt ha blindsmaking av drinkene etter at alle er laget, slik at man ikke vet hvem sin drink man smaker på. Deretter kan alle gi en score fra 1-10 på hver enkelt drink, og vinnerdrinken blir den med den høyeste poengscoren totalt.

Uansett hva man gjør, byr en vennekveld på massevis av moro og gode minner.