Oppussingslån til nytt kjøkken

Oppussingslån til nytt kjøkken
5 (2 stemmer)

Selv det fineste hjem trenger fornying i det lange løp, og oppussing av kjøkkenet vil ofte være et stort ønske man utsetter i det lengste ettersom det er et av de dyreste rommene å renovere i huset. Heldigvis finnes et halvt dusin enkle alternativer for å gjøre oppussingsdrømmen av kjøkkenet til virkelighet. Det er mange ulike muligheter for å ta opp et lån som kan gi deg et nytt kjøkken, problemet er kanskje å velge det som passer deg best. I denne artikkelen hjelper vi deg litt på vei.  

Det er tross alt vi som liker å bake og lage mat som i stor grad vet best hva vårt kjøkken mangler. Sånn sett kan man i enda større grad argumentere for at vi vet når det er verdt å bruke penger på det.

Fordeler med å låne penger til oppussing

På overflaten er fordelene åpenbare, du får et pent og nytt rom med moderne løsninger som alle i familien trives med. Men om vi graver litt dypere, er det flere interessante fordeler som dukker opp. Om du ser på et langsiktig perspektiv, vil oppussing av kjøkken eller andre investeringer i huset gi en verdistigning på huset som kommer godt med både ved salg av huset og ved en eventuell refinansiering. Ifølge lånesiden norskkreditt.no kan man faktisk ofte utligne lånekostnaden med verdistigningen.

Dessverre er det mange som pusser opp rommene i huset sitt rett før de selger eiendommen. Men hvorfor vente til du er klar for salg, da får familien aldri nyte det nye kjøkkenet eller et hvilket som et helst annet rom? Tenk på den lykken å gå inn på et splitter nytt kjøkken, nyte en deilig morgenkaffe ved det nye spisebordet og bare kjenne gleden boble inni deg?

Lånemuligheter

Det er svært mange lånealternativer tilgjengelige på markedet, og det er lett å gå seg vill i jungelen av tilbud og forskjellige vilkår. La oss kort gå gjennom de mest vanlige og anbefalte oppussingslånene for deg:

Lån uten sikkerhet

Denne typen finansiering krever ikke at du bruker huset eller bilen som sikkerhet, noe som betyr at det gir utlåner en større risiko. Som et resultat vil denne type lån være typisk mindre i størrelse, har høyere renter, og må betales innen et 10-årig eller mindre vindu. Det er spesielt to alternativer til lån uten sikkerhet vi anbefaler:

  • Kredittkort

Hvis du har god kreditt, mottar du sannsynligvis kredittkort tilbud i posten hele tiden. Enten nytt kort eller utvidelse av kreditten på kortet du allerede har. Du får normalt en kreditt mellom 50 000 og 100 000 kroner, med en rente som starter fra 5% og oppover. Kredittbeløpet er perfekt for oppussing av kjøkken, det bør dekke sentrale elementer på kjøkkenet, eksempelvis nye benkeplater, gulv og belysning. I tillegg har du opp til 30 dagers betalingsutsettelse når du bruker kredittkortet, og bedre mulighet til å betale tilbake deler av lånet. Bare husk at kjøkkenet blir fort dyrt om du utsetter å betale ned avdragene.

  • Forbrukslån

Hvis du planlegger å bruke mer enn 100 000 kroner på et nytt kjøkken, så bør du vurdere å søke på et forbrukslån. Vanligvis vil du kunne få mer penger enn å låne fra et kredittkort, og de er ganske enkle å få. Ulempen er at renten sannsynligvis være høyere enn med et kredittkort, men tilbakebetalingstiden vil bli mye lengre, noe som gjør betalingene mye enklere å håndtere fra måned til måned. Det er svært mange

Se også:  Norske matvarer du IKKE får i utlandet