På kulinarisk reise i fotball-Europa

På kulinarisk reise i fotball-Europa
5 (1 stemmer)

Europa byr på enorme fotballopplevelser, men er du en interkontinental fotball-globetrotter bør du huske også å få med deg de kulinariske høydepunktene du finner rundt omkring i verdensdelen.

De tre store i europeisk fotball viser i de fleste sammenhenger til kontinentets tre største fotballigaer. Disse finner vi i Spania, Italia og England. Men i så store og stolte (fotball)nasjoner bugner det naturligvis også over av like stolte kulinariske tradisjoner. Vi ser på de tre nasjonene og foreslår hva du som supporter bør vurdere å fylle vommen med før en durabelig fotballkamp. Vi starter lengst mot nord.

England

Har du vært på fotballkamp i England vet du sikkert hva som er den tradisjonelle stadionmaten for britene. Her går det i Fish & Chips i vertikalen, mens smulene skylles ned med en kald øl. Rundt ethvert stadion finner du flere såkalte «chippies» – lokale fish & chips-buler.

Se også:  5 gode fordeler med å spise sunt og variert

Selv rundt Tottenhams Hotspur Stadium, Premier Leagues kanskje mest fancy arenea ligger det chippies på rekke og rad. Tottenham er en utfordrer til årets Premier League-tittel og står til 11 i odds hos bet365, så her har du til og med mulighet for å nyte både god mat og god fotball.

Dersom du synes inntaket av fotball-britenes «nasjonalrett» tenderer til det primitive, finner du en mer elegant løsning i West London, et av hovedstadens penere strøk. Her ligger Bonnie Gull, en fancy restaurant som også serverer lekker fish & chips på mer elegant vis.

Spania

På den iberiske halvøyen er mattradisjonene enorme avhengig av hvor i landet du befinner deg. Skal du se det baskiske lokaloppgjøret mellom Real Sociedad og Atletic Bilbao, kreves nok en ordentlig porsjon chuletón (fantastisk mørt og meget rødt kjøtt)før turen bærer mot stadion. I både Bilbao og San Sebastian finner du flere tradisjonelle sidrerias hvor kjøttet inntas sammen med en grønn salat, lynstekte røde paprika og mengder av den lokale sideren, sidra.

Vi tør anbefale Txirrita Sagardotegia i sentrum av San Sebastian hvis du vil ha en autentisk og baskisk matopplevelse. Deretter kan du spasere opp til Real Sociedads nye og flotte stadionanlegg.

Se også:  Her finner du den beste pizzaen i Oslo

Italia

Den italienske maten er vi god vant med i våre norske og nordiske kjøkken. Pizza, lasagne og spagetti bolognese er faste innslag i enhver nordmanns middagsutvalg. 

Den italienske fotballen er det ikke like mange som har en sterk forkjærlighet til, selv om Serie A får flere og flere tilhengere også i Norge. Reiser du til Milan kan du oppleve fotball i verdensklasse både når Juventus og AC Milan spiller hjemmekamp, og nå er det til og med et norsk innslag på San Siro i Milano. I høst ble nemlig Jens Petter Hauge solgt til AC Milan fra Bodø/Glimt.

Selv om italienerne har mye mat å by på, er det ingenting som slår en ovnsbakt pizza før en fotballkamp. Prøv én av Da Zeros to restauranter i Milano og sjekk ut om restaurantenes slagord «fordi en pizza ikke kun er en pizza» virkelig stemmer.

Se også:  Lage sin egen Videoblogg (Vlogg)

Vi ønsker deg god tur til ditt favorittsted. Og husk, du anbefales å reise på tom mage.