Oppskrift på sjokoladecookies

Oppskrift på sjokoladecookies
5 (3 stemmer)

Finnes det egentlig noe bedre enn nybakte sjokoladecookies sammen med et glass iskald melk? Jeg tror ikke det. Som en erfaren sjokoladespiser vil jeg påstå at melk er sjokoladebakstens beste venn (eventuelt vanlinjeis).

Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg lager meg sjokoladecookies. Den er veldig enkel, og gir rundt 50 sjokoladecookies. Det går raskt å lage disse cookiene, og de skal bare bakes i 8-9 minutter.

Sjokoladecookies oppskrift

Du trenger:

  • 300 ml mykt smør
  • 475 ml sukker
  • 2 store egg
  • 10 ml vanlijeekstrakt
  • 475 ml mel
  • 175 ml kakao
  • 5 ml bakepulver
  • 2,5 ml salt
  • 475 ml sjokoaldechips (chokolate chips)
Se også:  Oppskrift på luftig, Japansk ostekake

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 190 grader
  • Pisk det myke smørret og sukkeret i en stor bolle til det er lett og fluffy
  • Bland mel, kakao, bakepulver og salt litt etter litt inn i smør-blandingen. Vend inn chokolate chips
  • Ta omtrent en toppet teskje med blandingen over på et bakeark. Disse siger ut under steking, så la det være plass mellom dem
  • Bak i 8-9 minutter. De vil være myke rett ut av ovnen, men de vil hardne når de avkjøles
  • La avkjøles litt på bakarket, før du flytter dem over til en rist, hvor du lar dem avkjøle helt
  • Ha over litt melis om du ønsker
Se også:  Slik unngår du matsvinn når du bor alene

Nam! Nytes sammen med et glass iskald melk.