Slik unngår du matsvinn når du bor alene

Mange enslige ender opp med å kaste mye mat. De aller fleste nordmenn kaster dessverre alt for mye mat. I følge Melk.no kaster hver nordmann rundt 42 kilo mat i året.

Og det hjelper ikke at èn og èn person er god til å spise opp alt. Dette er et kollektivt ansvar vi må ta sammen.

Enslige er mer utsatt fordi de fleste middagsretter er beregnet på flere enn èn person.

Men etter å ha bodd alene en periode, så har jeg utviklet en del gode strategier for å minimere matsvinnet mitt i stor grad.

Dette er tips jeg deler med deg i denne artikkelen.

Prøv å spise det samme mandag og onsdag

Selv er jeg en mann som er veldig glad i å spise taco.

Se også:  Den siste mattrenden: nå skal salaten være rosa

Men taco krever at man handler inn mange ingredienser. Og du får neppe brukt alle ingrediensene når èn person spiser meksikansk mat.

Rødløk, salathode, mais, ost…you name it.

Et godt tips kan være å spise taco to ganger i uken: med èn dags mellomrom. Da har du mye større sannsynlighet for at du får spist opp alt andre gangen.

Kjøp mye “basisvarer”

Ris, poteter og knekkebrød.

Det er ting jeg alltid har i hus. Dette er matvarer som nærmest kan brukes til alle måltider. I tillegg er de billige, forholdsvis gode på smak samt at de finnes i alle dagligvarebutikker i hele Norge.

Når du alltid vet at du kan kombinere kjøtt/fisk/grønnsaker med slike basisvarer, så krever det faktisk utrolig lite kjøtt/fisk før du har et ordentlig måltid for èn person.

Se også:  Matvarer som er bra for hårvekst

Fryser og mikrobølgeovn

Dette er de to viktigste hvitevarene for en person som bor alene.

Selv har jeg møtt på mange mennesker som aldri har vært vant til å bruke mikrobølgeovn for å varme opp middagsmaten dagen etter. Det er en uting.

Når vi tenker på at alle nordmenn kaster over 40 kilo mat i året, så forstår man at vi har et problem.

En mikrobølgeovn er et helt vidunderlig redskap til å varme opp maten etter at middagen er ferdig.

I tillegg er det veldig vanlig å bruke fryseren til å fryse ned matrettene sine. Dette gjøres ofte på grunn av at man ønsker å dra det opp senere. Noen har den uvanen at de fyller opp fryseren med en hel masse mat – og aldri kommer til å spise det.

Se også:  Glem enhjørninger, havfruer og regnbuer - nå har galaktiske bagels landet

Den typen bør du absolutt unngå å være.

Trenger du mer inspirasjon?

Det å havne i uvaner hva angår mat er ofte et resultat av at man ikke er kreativ nok. Man kjenner ikke til nok oppskrifter eller har kommet inn i et mønster hvor man rullerer på 6-7 middagsretter.

Men husk at det finnes ufattelig mye god informasjon på nettet. Det å ta seg noen Google-søk etter nye matretter kan hjelpe deg.