Utmerket snacks for en kosekveld hjemme alene

Ingenting er som å planlegge en skikkelig kosekveld alene hjemme, men da er det viktig å ha den riktige snacksen på plass. God snacks skal gjerne være smakfull og enkel, men også inneholde den riktige næringen slik at du kan spise den uten dårlig samvittighet. Vi har derfor tatt på oss snacks hatten og funnet frem til noen utmerkede godbiter du kan nyte når du skal slappe av hjemme.

Disse er sunne nok til at du kan spise dem med god samvittighet, men også smakfulle nok til at de kan kvalifisere som en skikkelig snack. Bedre blir det vel ikke? Bare les videre – så tar vi deg gjennom våre beste forslag!

Planlegg en skikkelig helaften

Ofte kan det være godt med en helaften alene hjemme slik at man kan slappe av og gjøre det man liker best. Det kan være at du kryper opp i sofaen for å spille på casino online, eller bare ønsker å ta igjen alle episodene du mangler på din favorittserie. Uansett hva du måtte ønske å drive med, så vil snacks være en viktig del av det. Her har vi plukket ut noen skikkelige godbiter.

Se også:  80-tallsmaten vi aldri kommer til å glemme

1. En god smoothie

Det høres kanskje litt enkelt ut, men ingenting smaker bedre enn en skikkelig god smoothie. Her kan du blande dine egne favoritter – eller følge en tradisjonell oppskrift. Vi anbefaler at du kjører på med frossen frukt, lettmelk og litt is. Dette kan du kjøre i en blender dersom du har. Skulle du ikke ha dette, så bare knus frukt og is med en sleiv eller noe annet – og bland deretter med lettmelk. Biola kan også være et godt alternativ for deg som vil ha litt mer tykkelse og smak på smoothien din.

2. Nøtter

Mange vil nok føle at nøtter ikke kvalifiserer som en snack, men det gjør de. Lager du en digg nøtteblanding vil du få i deg viktige næringsstoffer, samt noe som er mettende. Her er det viktig å legge seg på de litt sunnere variantene, og heller spe på med de mindre sunne. Da snakker vi typisk om chillinøtter og andre varianter som er tilsatt noe for mer smak. Disse bør man spise i moderasjon – og heller spise mye mandler, peanøtter med salt og tilsvarende alternativer.

Se også:  Las Vegas - et mekka for buffeter

3. Yoghurt

Har du noen beger med yoghurt stående i kjøleskapet? Da er du godt på vei til å lage en smakfull snack. Du kan selvfølgelig spise yoghurt som den står i kjøleskapet, men om du slenger den i fryseren vil du få en langt mer smakfull snack. Tilsetter du litt frukt eller bær før du fryser den vil du få enda mer smak ut av selv vanlig vaniljeyoghurt. Har du en saftisform kan dette være midt i blinken for å lage frozen yoghurt sticks.

4. Wraps

Nordmenn spiser mye taco – noe som ofte betyr at man har tacorester liggende i kjøleskapet. Da kan det være lurt å bruke disse til å lage litt utmerket snacks. Her kan wraps være et fristende alternativ som ikke bare er smakfullt, men også sørger for at du blir kvitt litt rester underveis. Du kan selv velge om du vil bruke tacokjøtt, kyllingkjøtt eller kanskje lage de veganske? Her er det bare fantasien som setter grenser, og du kan lage dem ferdig – deretter la dem være i kjøleskapet til du får lyst til å spise dem.

Se også:  Kaffe-kunst: Denne kunstneren lager fantastiske Disney-motiver i kaffen

5. Enkle chips av rotgrønnsaker

De fleste av oss har vel en grønnsaksskuff i kjøleskapet, men det er kanskje ikke det du forbinder med snacks? Da er det på tide å la seg inspirere! Du kan nemlig lage smakfulle chips av rotgrønnsakene, og det vil gi deg både sunn og god smak! Alt du trenger er å kutte rotgrønnsakene i tynne strimler, og deretter salte de godt. Deretter kan du enten steke dem i ovnen til de blir sprø – eller frityrsteke dem dersom du har olje.

Oppsummering

Det er mange gode grunner til å nyte litt snacks, men det gjelder å vite hva man skal lage. Derfor har vi funnet frem fem av våre favoritter til deg som skal ha en hjemmekveld alene. Dette er smakfulle snacks som du gjerne kan lage ved hjelp av enkle rester du finner i kjøleskapet. Da blir det det mindre matsvinn, of du får også noe godt å kose deg med på kvelden. La deg inspirere til å lage snacks av leftovers – og du vil raskt oppdage nye, spennende måter å bruke opp maten du har i kjøleskapet på!