Tidligere atleters rare matvaner

Mat er ifølge Maslows behovspyramide én av de mest grunnleggende fysiologiske behovene menneskene trenger for å overleve, sammen med vann, varme, luft og husly. Det betyr likevel ikke at de fleste av oss mennesker bare spiser det vi kommer over for å overleve. Nei, i stedet har hver og en av oss egne preferanser for hvordan dekke vårt mest grunnleggende behov. Et eksempel på dette er dietter, og dette er noe som er vanlig også innenfor idrettsverdenen. Mange av tidenes mest kjente atleter har nemlig hatt mange «uskrevne regler» hvor hva de kan og vil spise for å holde seg sunne og friske. 

Store mengder mat for å bli best

Mange atleter spiser store mengder mat. Dette for å få i seg nok kalorier som kan veie opp for alt som forbrennes i løpet av en dag med et hardt treningsregime. Selv om det for «normale» personer høres ut som en uoverkommelig mengde mat som hadde fått de fleste til å rulle rundt på gulvet i flere uker i etterkant, er dette atletenes vei mot suksess. Ser man på tipping resultater fra diverse bookmakere på nett kan man finne, eller har kunnet finne, disse navnene blant toppen gjennom mange år. Dette er riktignok ikke så rart, men i stedet helt naturlig. Her kommer noen atleter som tidligere har fått stor oppmerksomhet for det de foretrekker å spise. 

Se også:  Slik unngår du matsvinn når du bor alene

Dwayne «The Rock» Johnson

The Rock har kanskje ikke vært å finne i bryteringen de siste 10 årene. I dag lever han heller av diverse skuespillerjobber, og er blant den yngre generasjonen bedre kjent som filmstjerne enn atlet. Den tidligere superatleten har likevel tidligere vært kjent for å spise mye for å opprettholde sin imponerende kropp. Han har tidligere vært åpen om at en av hans vanlige «cheat meals» bestod av 12 pannekaker, fire pizzaer og 21 kakestykker. Dette er et måltid som ville slått knockout på en hvem som helst annen. 

Usain Bolt

Usain Bolt er kjent som tidenes beste løper. Det ville man kanskje ikke trodd når man leser hva Bolt spiste under OL i Beijing i 2013 . Etter nok en triumferende seier skal han ha uttalt at han hadde spist chicken nuggets. Og ikke bare noen av dem. Bolt skal visstnok ha spist omtrent 100 kyllingnuggets per dag i løpet av sine dager i Kina, fordi han ikke lot seg imponere av den kinesiske maten. Dette var naturligvis ikke alt han spiste, og etter noen år med dårligere resultater endret han dietten sin til å inkludere mindre junk-food, og mer grønnsaker for igjen å bli verdens beste sprinter. 

Se også:  Dette serverer du til fotballkveldene med gutta

Roger Federer

Roger Federer er kjent som historiens beste tennisspiller, med 20 Grand Slam titler for menn, og 310 uker hvor han var ranket som nummer én i verden. Han har fått oppmerksomhet for å spise vafler og frokostblanding til frokost hver dag. Dette skal han ha skylt ned med eddik, kaffe og jus. I tillegg skal han også ha spist pasta før hver eneste kamp i over 20 år. Han tok derimot ikke dietten sin veldig seriøst, men var mer opptatt av å nyte maten som han ønsket å spise.